Reuniune dedicată figurii lui Emerico Boer de Nagy Berivoi

Sâmbătă 9 aprilie 2016 de la ora 10.00, la Sala luptelor din Castelul De Melegnano, va fi organizată o reuniune dedicată figurii lui Emerico Boer de Nagy Berivoi născut în orașul Târgu Mureș. Emerico Boér de Nagy Berivoi a intrat în armată ca "Regiment-Cadet 1" la 11 octombrie 1822 (la 14 ani) în Regimentul de frontieră Szekl (care, după căderea frontierei militare a Transilvaniei, în 1851, devine Regimentul 6 de linie), parcurge toate gradele militare și devine, în 1851, colonel. Este rănit mortal în bătălia de la Melegnano, pe 8 iunie 1859 și moare în Spitalul Maggiore di Lodi pe 10 iunie a aceluiași an.
 
 
La evenimentul, care este patronat de către Primăria orașului Melegnano – Departamentul pentru Cultură, vor fi prezenți, în plus față de Dr. Marco Baratto, responsabilul de Nord, al Asociației Naționale Cultul Eroilor și pomotor al evenimentului, și un reprezentant al Administrației comunale. A fost, de asemenea, invitat să participe, un reprezentant al Consulatului General Român de la Milano.
 
La sfârșitul comemorării istorice va vea loc un moment în care asociația va dona autorității locale din Melagnano o plantă, ca semn de prietenie între comunitatea românească și orașul Melegnano.
 
Acest gest vrea să omagieze o legătură fraternă între italieni și românii care se află în Melegnano, o comunitate de aproximativ 650 de persoane.
 
Evenimentul face parte din cei zece ani de activitate desfășurată de Dr. Marco Baratto în stabilirea relațiilor de prietenie între România și Italia pe domeniul cultului eroilor.
 

Commenti

Post popolari in questo blog

Commemorazione soldati transilvani a Como

Commemorati a Como i soldati transilvani della Grande Guerra

IL RUOLO DELLA MONARCHIA NELLA STORIA ROMENA