Comemorarea soldaților români din Primul Război Mondial, la Codogno

Grupul de lucru pentru comemorarea Centenarului Primului Război Mondial și Unirea Românilor la Consulatul România din Milano, Asociația Națională Cultul eroilor Regina Maria și Institutul pentru Istoria Unității Italiei – filiala provincială Cremona și Lodi, organizează o ceremonie în amintirea eroilor români din Transilvania căzuți în timpul Primului Război Mondial și înmormântați în cimitirul de la Codogno, transmite Romaia Global News citând organizatorii.

Manifestarea este patronată și de Consulatul general al României de la Milano și va avea loc pe 19 martie 2016 la capela cimitirului  h 10.00 n prezența unui preot catolic, al unuia greco-catolic și al unui preot ortodox.

Ceremonia prevede, după intonarea imnului național al Italiei și României intervenții ale oficialităților din Codogno, ale unui reprezentant al Consulatului român de la Milano și a dlui dr. Marco Baratto, coordnatorul grupului de lucru.
Inițiativele de comemorare sunt promovate de mai mulți ani în teritoriu de Marco Baratto, un neobosit om de cultură italian care face cunoscută implicarea românilor în momentele istorice ale vremii.

Commenti

Post popolari in questo blog

Commemorazione soldati transilvani a Como

Commemorati a Como i soldati transilvani della Grande Guerra

IL RUOLO DELLA MONARCHIA NELLA STORIA ROMENA