Regele Mihai I i-a mulţumit lui Marco Baratto pentru cartea „Il cammino della libertà


Marco Baratto a primit o scrisoare de apreciere de la Casa Regală pentru lucrarea dedicată similitudinilor dintre mişcările independentiste ale României şi Italiei.
Volumul „Il cammino della libertà - Il Risorgimento italiano e l'indipendenza della Romania” („Drumul libertăţii – Independenţa Italiei şi independenţa României” scris de Marco Baratto se bucură de o apreciere deosebită din partea Regelui Mihai I. 
Autorul a primit recent o scrisoare de la Casa Regală prin care i se mulţumeşte pentru „omagiul şi onoarea pe care o aduce valorii poporului italian şi român, mai ales în anul în care se sărbătoresc 150 de ani de la Unirea Italiei”. 
“Am rămas profund impresionat de interesul pe care Dott. Baratto l-a arătat faţă de istoria României şi pentru magnifica muncă pe care autorul a dedicat-o raporturilor dintre Italia şi România între 1848 şi 1918”, a scris Regele Mihai.
Marco Baratto a declarat pentru newtuscia.it că a primit scrisoarea cu mare satisfacţie şi că îi va folosi ca imbold pe viitor pentru a continua analiza raporturilor dintre România şi Italia.
Volumul „Il cammino della libertà” a apărut anul acesta la editura Feltrinelli

Fonte : ADEVARUL

Commenti

Post popolari in questo blog

Commemorazione soldati transilvani a Como

Commemorati a Como i soldati transilvani della Grande Guerra

IL RUOLO DELLA MONARCHIA NELLA STORIA ROMENA